Nejnovější aktuality

19.6.2017

Tropea – ráj červené cibule

Pokud se do Kalábrie vydáte na dovolenou, rozhodně byste ji neměli opomenout. Malebné uličky lákají k večerním procházkám a příjemnému posezení nad dobrým jídlem a pitím.

Tropeu ocení také milovníci koupání, neboť je omývána průzračně čistým Tyrhénským mořem. Mezi útesy na pobřeží najdete romantické pláže vybízející k nefalšovanému letnímu relaxu.

 

Ráj červené cibule

Vedle malebných uliček, průzračného moře a romantických pláží je Tropea známá rovněž pro pěstování červené cibule. Pokud patříte mezi milovníky této zeleniny, bude pro vás městečko rájem. Pokrmy z ní připravené si budete moct dopřát téměř na každém rohu. Místní gelaterie z ní dokonce vyrábí zmrzlinu! My vám dnes naservírujeme recept na panini s červenou cibulí a mozzarellou:

 

Ingredience (2 porce)

  • 1 červená cibule
  • 10 listů červené čekanky
  • 375 g (3 balení) Galbani Mozzarella
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř
  • 2x italská focaccia

 

Postup přípravy

Očistěte a nakrájejte červenou cibuli.

Omyjte a natrhejte listy čekanky; mozzarellu pokrájejte na plátky.

Focacciu podélně rozkrojte a vložte ji do trouby předehřáté na 180°C asi na 5–10 minut. (lze využít i speciálního panini sendvičovače/grilu)

Opečenou focacciu plňte připravenými ingrediencemi.

Zakápněte olivovým olejem; dochuťte solí a pepřem.

Přiklopte druhou polovinou pečiva. Podávejte horké.

 

Tak dobrou chuť a červené cibuli Tropea zdar!

Prázdninám už jsme sice museli říct arrivederci, ale to neznamená, že se musíme okamžitě loučit i s letní pohodou.

Salát Caprese zná skoro každý. Věděli jste však, odkud tento pokrm pochází? Jak už samotný název napovídá, jeho domovem je italský ostrov Capri.

Pokud se jedná o rodinný nedělní oběd, často ji vyřeší děti, které mívají vždy jasno. Jsou […]

Pokud se do Kalábrie vydáte na dovolenou, rozhodně byste ji neměli opomenout. Malebné uličky lákají k večerním procházkám a příjemnému posezení nad dobrým jídlem a pitím.