Nejnovější aktuality

19.6.2017

Tropea – ráj červené cibule

Pokud se do Kalábrie vydáte na dovolenou, rozhodně byste ji neměli opomenout. Malebné uličky lákají k večerním procházkám a příjemnému posezení nad dobrým jídlem a pitím.

Tropeu ocení také milovníci koupání, neboť je omývána průzračně čistým Tyrhénským mořem. Mezi útesy na pobřeží najdete romantické pláže vybízející k nefalšovanému letnímu relaxu.

 

Ráj červené cibule

Vedle malebných uliček, průzračného moře a romantických pláží je Tropea známá rovněž pro pěstování červené cibule. Pokud patříte mezi milovníky této zeleniny, bude pro vás městečko rájem. Pokrmy z ní připravené si budete moct dopřát téměř na každém rohu. Místní gelaterie z ní dokonce vyrábí zmrzlinu! My vám dnes naservírujeme recept na panini s červenou cibulí a mozzarellou:

 

Ingredience (2 porce)

  • 1 červená cibule
  • 10 listů červené čekanky
  • 375 g (3 balení) Galbani Mozzarella
  • extra panenský olivový olej
  • sůl a pepř
  • 2x italská focaccia

 

Postup přípravy

Očistěte a nakrájejte červenou cibuli.

Omyjte a natrhejte listy čekanky; mozzarellu pokrájejte na plátky.

Focacciu podélně rozkrojte a vložte ji do trouby předehřáté na 180°C asi na 5–10 minut. (lze využít i speciálního panini sendvičovače/grilu)

Opečenou focacciu plňte připravenými ingrediencemi.

Zakápněte olivovým olejem; dochuťte solí a pepřem.

Přiklopte druhou polovinou pečiva. Podávejte horké.

 

Tak dobrou chuť a červené cibuli Tropea zdar!

Zima je v plném proudu a horalové už brázdí alpské kopce. Možná vás dovolená teprve čeká […]

Výborné jídlo, kvalitní pití, čas strávený s rodinou a přáteli, temperament, vášeň a zároveň pohoda… To je […]

Rádi byste se během letošní silvestrovské noci blýskli? Flitrové šaty se třpytkami můžete klidně nechat ve skříni. Galbani si pro vás na konci roku připravilo hned několik novinek, díky kterým jako hostitelé rozhodně zazáříte.

Italové Vánoce milují a není se čemu divit. Je to čas setkávání s rodinou a přáteli v doprovodu vybraného jídla a pití.