Nejnovější aktuality

7.6.2017

Salát z ráje

Cítíte s přicházejícím létem potřebu odlehčit svému jídelníčku?
Inspirujte se receptem na salát z ráje. Tento osvěžující pokrm potěší chuťové pohárky a zároveň prospěje vašemu zdraví.

Insalata paradiso

 

Ingredience:

  • 200 g čerstvé rokety (může být i rukola)
  • 2 čerstvá manga
  • 2 čerstvá avokáda
  • 2 balení mozzarelly Galbani light
  • Šťáva ze dvou limetek
  • Čerstvé červené chilli papričky
  • 2 čerstvé jarní cibulky
  • Extra panenský olivový olej

 

Všechny suroviny dobře omyjte a osušte, zejména roketu. Avokáda podélně rozpulte, pecku odstraňte, poté oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Stejně pracujte i s mangy, postupujte opatrně, jejich dužina na pecce pevně drží, proto ji není vůbec snadné odstranit. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky a začněte s kompozicí salátu.

Doprostřed mísy položte roketu, kolem pak střídavě pokládejte mango, avokádo a mozzarellu. V malé misce připravte zálivku, smíchejte na kolečka pokrájené chilli papričky s limetkovou šťávou a za dalšího míchání po kapkách přidávejte extra panenský olivový olej. Zalijte salát, ozdobte ho kolečky čerstvě nakrájené jarní cibulky. Podávejte za studena.

 

Doplňte látky potřebné pro zdraví

 

Listy rokety jsou bohaté na vitamin C. To stejné platí i o mangu, které má navíc i nezvykle vysoký obsah dalších prospěšných antioxidantů – vitaminu E a betakarotenu. Toto tropické ovoce patří také mezi významné zdroje vitaminu A a B6. Díky svému složení je tak velmi prospěšné pro naše zdraví. S blížící se plavkovou sezonou zajisté oceníte i jeho nízkou kalorickou hodnotu.

Avokádo už sice není tolik dietní, ale přesto je velmi zdravé. Je bohaté na proteiny, esenciální aminokyseliny a nenasycené tuky bez obsahu cholesterolu. Pravidelná konzumace avokáda tak napomáhá prevenci kardiovaskulárních onemocnění, omezuje únavu, podporuje regeneraci a zlepšuje imunitu.

Prázdninám už jsme sice museli říct arrivederci, ale to neznamená, že se musíme okamžitě loučit i s letní pohodou.

Salát Caprese zná skoro každý. Věděli jste však, odkud tento pokrm pochází? Jak už samotný název napovídá, jeho domovem je italský ostrov Capri.