Nejnovější aktuality

7.6.2017

Salát z ráje

Cítíte s přicházejícím létem potřebu odlehčit svému jídelníčku?
Inspirujte se receptem na salát z ráje. Tento osvěžující pokrm potěší chuťové pohárky a zároveň prospěje vašemu zdraví.

Insalata paradiso

 

Ingredience:

  • 200 g čerstvé rokety (může být i rukola)
  • 2 čerstvá manga
  • 2 čerstvá avokáda
  • 2 balení mozzarelly Galbani light
  • Šťáva ze dvou limetek
  • Čerstvé červené chilli papričky
  • 2 čerstvé jarní cibulky
  • Extra panenský olivový olej

 

Všechny suroviny dobře omyjte a osušte, zejména roketu. Avokáda podélně rozpulte, pecku odstraňte, poté oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Stejně pracujte i s mangy, postupujte opatrně, jejich dužina na pecce pevně drží, proto ji není vůbec snadné odstranit. Mozzarellu nakrájejte na tenké plátky a začněte s kompozicí salátu.

Doprostřed mísy položte roketu, kolem pak střídavě pokládejte mango, avokádo a mozzarellu. V malé misce připravte zálivku, smíchejte na kolečka pokrájené chilli papričky s limetkovou šťávou a za dalšího míchání po kapkách přidávejte extra panenský olivový olej. Zalijte salát, ozdobte ho kolečky čerstvě nakrájené jarní cibulky. Podávejte za studena.

 

Doplňte látky potřebné pro zdraví

 

Listy rokety jsou bohaté na vitamin C. To stejné platí i o mangu, které má navíc i nezvykle vysoký obsah dalších prospěšných antioxidantů – vitaminu E a betakarotenu. Toto tropické ovoce patří také mezi významné zdroje vitaminu A a B6. Díky svému složení je tak velmi prospěšné pro naše zdraví. S blížící se plavkovou sezonou zajisté oceníte i jeho nízkou kalorickou hodnotu.

Avokádo už sice není tolik dietní, ale přesto je velmi zdravé. Je bohaté na proteiny, esenciální aminokyseliny a nenasycené tuky bez obsahu cholesterolu. Pravidelná konzumace avokáda tak napomáhá prevenci kardiovaskulárních onemocnění, omezuje únavu, podporuje regeneraci a zlepšuje imunitu.

Představte si úžasné koláže barev, které nám na podzim předvádí lesy. A takovou nádheru si teď můžete připravit i doma: nažloutlé cannelloni, růžová šunka, sem tam zelený lístek bazalky a do toho vzdorná rajčatová červeň. Jemný parmezánový závoj zlehka zahalí a doplní tuhle úžasnou symfonii barev a chutí stejně jako lehký ranní opar mlhy pestrobarevné stromy.  

2.11.2017 MilANO!

Kam za Poslední večeří Leonarda Da Vinciho a nespočtem delikatesních snídaní, obědů a svačinek? Do Milána.

20.10.2017 Zapékáme!

Teplá, chutná a vydatná. Tak přesně taková jídla s přibývajícími chladnými dny potřebujeme. Všechna tato kritéria beze zbytku splňují zapékané pokrmy “z jednoho pekáče”.

Hory, lyžařská střediska, úchvatná příroda, křišťálová jezera, velkoměsta, památky, vinice a lahodné sýry. Lombardie sice nemá moře, ale jinak zde najdete vše.