Mozz chutné recepty

Zmrazené tiramisové řezy

Obtížnost Střední
Doba vaření 15 - 30 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 500 g Galbani Mascarpone
  • 150 g kakaa
  • 200 g cukru
  • 250 ml kávy
  • 50 ml amaretta (italský likér)
  • cukrářské piškoty
  • 6 vajec

Postup přípravy

Smíchejte kávu a amaretto. Oddělte bílky od žloutků a žloutky důkladně prošlehejte s krupicovým cukrem, až směs zbělá. Poté přidejte mascarpone a vytrvejte, dokud nebude směs dokonale propojená. To je ten pravý okamžik, kdy musíte zlehka a opatrně vmíchat tuhý sníh z bílků. Formu zvanou srnčí hřbet vyložte potravinářskou fólií. Snažte se, aby byl povrch co nejhladší, bez rušivých záhybů. Vlijte jen polovinu směsi, na ni pak položte cukrářské piškoty namočené v kávě (vyboulením dolu, ploškou nahoru). Piškoty srovnejte do řady jako silniční pruh po celé délce formy. Poté dolijte směs až po okraj. Vršek (budoucí spodek) ještě poklaďte zbylými cukrářskými piškoty namočenými v kávě, a to hned ve dvou řadách. Tiramisu nechte v chladničce asi 3 hodiny odpočívat a pak je přemístěte alespoň na 12 hodin do mrazáku. Promění se v pěkně tuhou zmrzlinu. Před mlsáním posypte hořkým kakaem.