Mozz chutné recepty

Cheesecake s malinami

Obtížnost Nízká
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 250 g mascarpone Galbani
  • 250 g ricotty Galbani
  • 230 g sušenek
  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • 110 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 ml nízkotučné smetany
  • 150 g malin, popř. mixu lesního ovoce

Postup přípravy

Nalámané sušenky vsypte do mixéru a zalijte rozpuštěným máslem. Důkladně rozmixujte, směs napěchujte na dno kulaté pečicí formy a nechte alespoň

1 hodinu vychladnout (nebo postačí 30 minut v lednici).

 

Mezitím ve velké míse smíchejte vejce, smetanu, ricottu, mascarpone a cukr a následně přidejte ještě sáček vanilkového cukru. Jakmile je vzniklý krém dostatečně promíchaný, nalijte jej do pečicí formy na připravenou sušenkovou vrstvu a při teplotě 170 °C pečte 60 minut. Nechte vychladnout. Zatím si na menší pánvi připravte horkou směs z ovoce (maliny nebo mix lesního ovoce), vody a trochy cukru. Jakmile je koláč vychladlý, potřete jej ovocnou směsí a servírujte.