Mozz chutné recepty

Středomořské karbanátky v rajčatovo-vínové omáčce

Obtížnost Střední
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce
  • 3 balení mozzarelly Galbani 125 g
  • 2 hrsti hladkolisté petrželky
  • hrst zelených oliv
  • hrst sušených rajčat
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 nadrobno nakrájená cibule
  • 2 nakrájené stroužky česneku
  • 400 g loupaných krájených rajčat
  • 200 ml červeného vína
  • 1,5 lžíce rajčatového pyré
  • 1 lžička cukru

Postup přípravy

Nejdříve si připravte omáčku. Na olivovém oleji osmahněte cibulku. Do kastrůlku nalijte víno a začněte jej zahřívat na středně vysoké teplotě. Za stálého míchání do vína postupně přidávejte cukr, rajčatové pyré, loupaná krájená rajčata, česnek a osmaženou cibulku. Ohřívejte přibližně 5 minut.

 

Mleté hovězí maso promíchejte s vejcem, nasekanými olivami a rajčaty, přidejte petrželku, osolte a opepřete. Ze směsi vytvarujte karbanátky a z obou stran je smažte na oleji.
Usmažené karbanátky dejte do zapékací formy, zalijte připravenou omáčkou, do ní vyskládejte plátky mozzarelly Galbani, ozdobte petrželkou a zhruba 20 minut zapékejte v troubě předehřáté na 220 °C. Celková délka přípravy této lahody s mozzarellovým kabátkem Galbani se pohybuje kolem 40 minut.