Mozz chutné recepty

Rýže s hráškem a mozzarellou

Obtížnost Nízká
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 125 g Galbani Mozzarella
  • 30 g nastrouhaného sýra Galbani Gran Gusto
  • 1 kg čerstvých hráškových lusků
  • 240 g rýže (ideálně druh Carnaroli)
  • 60 g másla
  • 60 g slaniny
  • 1 l bujonu
  • stonek petržele
  • pórek

Postup přípravy

Pokud máte čerstvý hrášek v luscích, umyjte je a asi hodinu intenzivně vařte. Vývar z lusků sceďte a použijte jako základ. Výsledný pokrm díky němu získá výrazně hráškovější chuť. Ve vhodném kastrůlku rozpusťte se lžící oleje máslo a orestujte na něm nadrobno nakrájený pórek. Přidejte slaninu, jemně nasekanou petržel a vše nechte chviličku povařit. Přilijte trochu bujonu a dál vařte 5 minut. Vmíchejte rýži, osolte a opepřete. (Rýže by neměla být rozvařená, spíš tužší.) Pokud vám jídlo připadá nedochucené, přilijte bujon. Před servírováním přidejte kousek másla, nastrouhaný sýr Gran Gusto a mozzarellu.