Mozz chutné recepty

Rizoto se šafránem a gorgonzolou

Obtížnost Střední
Doba vaření 45 - 60 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 150 g Galbani Gorgonzola
  • 40 g nastrouhaného sýra Galbani Grana Padano D.O.P.
  • 320 g rýže (ideálně Carnaroli nebo Arborio)
  • 30 g másla
  • 30 g cibule
  • 10 g pažitky
  • 600 ml bílého vína
  • 600 ml vývaru
  • trocha šafránu

Postup přípravy

Na másle lehce osmahněte cibuli a poté přidejte rýži. Orestujte, vlijte bílé víno, a jakmile se vypaří, přidejte vývar. Ochuťte šafránem a nechte rýži pomalu dusit, dokud nezmizí téměř všechna voda. Smíchejte s nastrouhaným sýrem Grana Padano a s Gorgonzolou, odstavte ze sporáku a nechte několik minut dojít. Servírujte posypané najemno nakrájenou pažitkou.