Mozz chutné recepty

Pizza Margherita

Obtížnost Střední
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 125 g Galbani Mozzarella
  • 1 kg bílé mouky typu 00
  • 50 g pivních kvasnic (nebo droždí)
  • 100 g rajčatového protlaku (pyré)
  • 20 g soli
  • 600 ml vody
  • 6 lžiček extra panenského olivového oleje
  • lžička cukru
  • bazalka

Postup přípravy

Rozpusťte pivní kvasnice a cukr v šálku s teplou vodou a sůl v jiném šálku. Nasypte mouku na pracovní plochu a udělejte v ní důlek. Do něj nalijte vodu s kvasnicemi, vodu se solí a olej. Začněte energicky hníst těsto. Když je třeba, přidejte vodu nebo mouku. Nepřestávejte, dokud nevytvoříte hladké a pružné těsto. Poté nasypte na dno mísy mouku, vložte do ní těsto, přikryjte utěrkou a nechte kynout alespoň hodinu, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Následně ho rozdělte na čtyři díly a z každého rozválejte placku tak silnou, jak to máte rádi. Placky potřete rajčatovým protlakem ochuceným špetkou soli a extra panenským olivovým olejem. Do omáčky nasypte kostičky mozzarelly. Pizzu ozdobte lístky bazalky, zakápněte olivovým olejem a pečte při 220 °C, dokud těsto nezezlátne (asi 15 minut).