Mozz chutné recepty

Pasta Ncaciata

Obtížnost Střední
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 2 osoby

Ingredience

  • 500 g penne
  • 375 g Galbani Mozzarella (3 balení)
  • 150 g šunky
  • 150 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 750 g rajčatové passaty
  • 200 g hrášku
  • 300 g lilku
  • 2 vajíčka
  • olivový olej
  • bazalka
  • sůl, pepř, cukr

Postup přípravy

Nejprve si připravte ragú. Ve velkém hrnci rozpalte olivový olej a osmahněte cibulku společně s mrkví a bazalkou. Do hrnce  přidejte na kousky nakrájenou šunku, mleté maso, hrášek a povařte, dokud nebude maso hotové. Směs následně zalijte rajčatovou passatou, osolte, opepřete, jemně oslaďte a nechte vařit zhruba 30 – 40 minut.

Mezitím pokrájejte lilek na kostičky a osmahněte na pánvy. Vajíčka uvařte natvrdo a nakrájejte je na menší kousky, na stejně velké kousky nakrájejte i mozzarellu.

Těstoviny uvařte dle návodu, zceďte a smíchejte s částí připraveného ragú, vajíčky, lilkem a mozzarellou. Část mozzarelly si však nezapomeňte schovat na později. Připravte si zapékací mísu, vsypte do ní těstoviny, přelijte zbytkem ragú a zakryjte plátky mozzarelly. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte zhruba 25 minut. Před servírováním nechte ještě 5 minut odpočinout.