Šlehejte vajíčka s cukrem, dokud se nevytvoří bělavá směs. Přilijte olivový olej a opět prošlehejte. Poté přidejte ricottu a stále vytrvale míchejte. Postupně přisypávejte mouku s práškem do pečiva, směs se musí dokonale propojit. Hořkou i bílou čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě. Těsto rozdělte na dva díly, do prvního dejte hořkou čokoládu, do druhé bílou a pečlivě zapracujte. Třetinu bílého těsta nalijte do máslem vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Poté vlijte polovinu čokoládového těsta. Postup opakujte s třetinou bílého těsta a druhou polovinou čokoládového těsta. Na závěr přijde zbytek bílého těsta. Pečte při 180 °C asi 50 minut. Míru propečenosti zkontrolujte vpíchnutím špejle – musí být suchá.