Mozz chutné recepty

Kopečky s rajčaty, mozzarellou, parmezánovými keksy

Obtížnost Vysoká
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

Na přípravu odpalovaného těsta:

  • 150 g mouky
  • 250 ml mléka
  • 80 g másla
  • 10 g cukru
  • 4 vejce
  • špetka soli

 

Na přípravu keksů:

  • 50 g Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 50 g mouky
  • 40 g másla
  • špetka soli

 

Na ozdobu:

  • Galbani Mozzarella 250 g
  • 4-5 rajčat
  • lístky bazalky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup přípravy

Na keksy v mixéru ušlehejte mouku, parmezán, změklé máslo a sůl, aby se ingredience spojily. Poté rychle míchejte ručně, dokud není směs dostatečně homogenní. Těsto opatrně rozválejte mezi dvěma listy pečicího papíru a nechte v chladu odpočinout. Z plátu pak před pečením vykrájejte formičkou kolečka o průměru asi 4 cm.

 

Nyní si připravte odpalované těsto. Do kastrůlku dejte máslo, přilijte mléko, posolte a pocukrujte. Přiveďte k varu a odstavte. Za intezivního míchání vsypte prosátou mouku. Vraťte kastrol na sporák a na mírném ohni stále míchejte. Když těsto vytvoří kouli, která se již nelepí na stěny kastrolu, zase odstavte. Nyní po jednom důkladně vpracujte vejce.

 

Těstem naplňte cukrářský sáček a na plech vyložený pečicím papírem vršte kopečky. Před vložením do trouby položte na každý keksové kolečko. Pečte v předehřáté troubě při 180 až 200 °C asi 15 až 25 minut. Pečení kontrolujte. Jakmile kopečky zezlátnou, je hotovo. Nechte je vystydnout a poté je rozpulte. Na každou placičku dejte trochu na kostičky nakrájených, osolených a opepřených rajčat, zakápnutých olivovým olejem. Na ně položte plátek mozzarelly a ozdobte lístkem bazalky.