Mozz chutné recepty

Gratinované těstoviny s pórkem, chorizem a ricottou

Obtížnost Nízká
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 200 g Galbani Ricotta
  • 250 g těstovin
  • 80 g choriza nakrájeného na kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • 3 pórky (bílé části)
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • cibule
  • trocha ořechů

Postup přípravy

Uvařte těstoviny dle návodu na obalu. Během vaření umyjte bílé části pórku, nakrájejte je na kolečka a dejte na pánev s olivovým olejem, cibulí, česnekem a kostičkami choriza. Restujte 5 minut. Přilijte trochu vody a pokračujte, dokud pórek nezměkne (asi 10 minut). Směs osolte a opepřete, smíchejte s těstovinami a vložte do zapékací mísy. Ricottu ušlehejte s vejcem, nalijte na těstoviny, posypte rozdrcenými ořechy a opepřete. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Zapékejte, dokud gratinovaná směs nezhnědne (asi 30 minut).