Mozz chutné recepty

Čerstvé tiramisu ve skle

Obtížnost Nízká
Doba vaření 30 - 45 minut
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 250 g Galbani Mascarpone
  • 300 g jahod
  • 50 g cukru
  • svazeček máty

Postup přípravy

Vyberte nejkrásnější lístky máty a dejte je stranou. Jahody odstopkujte, nakrájejte na čtvrtinky, pocukrujte a promíchejte. Nechte je odpočinout v lednici přibližně půl hodiny, aby plody změkly a pustily šťávu. Mezitím nahrubo nakrájejte lístky máty peprné a smíchejte je s mascarpone, které jste vidličkou zpracovali do změknutí. Čtyři skleněné misky do poloviny zaplňte jahodami. Cukrářský sáček naplňte směsí mascarpone s mátou a ozdobnou koncovkou vytvarujte jahodám krásnou pohárovou čepici. Před sevírováním ještě posypte mascarpone jemně namletým černým pepřem a ozdobte mátovými lístky, které jste dali stranou.