Mozz chutné recepty

Americké lívance s cuketami a ricottou

Obtížnost Střední
Doba vaření 60 minut a více
Počet osob 4 osoby

Ingredience

  • 100 g Galbani Ricotta
  • 180 g mouky
  • 100 ml mléka
  • 2 lžíce Galbani Parmigiano Reggiano D.O.P.
  • 2 cukety
  • 2 vejce
  • lžička prášku do pečiva
  • pár lístků bazalky
  • pár lístků máty
  • lžička másla
  • špetka soli
  • špetka pepře

Postup přípravy

Cuketám odkrojte konce, a pokud jsou velké a vodnaté, vydlabejte vnitřní měkkou část. Pak je nahrubo nasekejte či nastrouhejte. Smíchejte ricottu se žloutky, mlékem, nastrouhanými cuketami, drobně posekanými bylinkami a osolenou moukou s práškem do pečiva. Poté přidejte parmezán a dotuha vyšlehané bílky. Vmíchejte je jemně zespodu nahoru, aby sníh neklesl. Na pánvi rozpusťte máslo, naběračkou nalévejte těsto a smažte lívance, asi 5 minut z každé strany. Servírujte teplé.