Nejnovější aktuality

28.11.2017

Cannelloni s ricottou, šunkou, rajčaty a parmezánem – pestrobarevná paleta podzimu na vašem talíři

Představte si úžasné koláže barev, které nám na podzim předvádí lesy. A takovou nádheru si teď můžete připravit i doma: nažloutlé cannelloni, růžová šunka, sem tam zelený lístek bazalky a do toho vzdorná rajčatová červeň. Jemný parmezánový závoj zlehka zahalí a doplní tuhle úžasnou symfonii barev a chutí stejně jako lehký ranní opar mlhy pestrobarevné stromy.  

 

Cannelloni s ricottou, šunkou, rajčaty a parmezánem

4 porce, 1 hodina, obtížnost 3/5

Ingredience:

  • 1 balení lasagní (nebo hotových cannelloni)
  • 500 g ricotty Galbani (2 balení)
  • 100 g šunky vcelku
  • 250 ml rajčatové omáčky
  • 40 g parmezánu Galbani
  • sůl a pepř
  • muškátový oříšek (dle chuti)
  • několik lístků bazalky

 

Pláty lasagní uvařte ve velkém hrnci v osolené vodě. Vařte je jen chvíli, dokud nezměknou. Pak je zchlaďte ve studené vodě a každý plát překrojte uprostřed tak, abyste dostali dva čtverce. Připravte si náplň: ricottu smíchejte se šunkou nakrájenou na drobné kostičky, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Směs poklaďte na pláty lasagní a zarolujte, abyste získali cannelloni (snazší variantou je plnit už zakoupené cannelloni). Nalijte trochu rajčatové omáčky na dno zapékací mísy, přidejte připravené cannelloni, zalijte je zbytkem omáčky, posypte parmezánem a dozdobte bazalkou. Pečte v troubě na 190 °C zhruba 20 minut. Podávejte horké.

Zima je v plném proudu a horalové už brázdí alpské kopce. Možná vás dovolená teprve čeká […]

Výborné jídlo, kvalitní pití, čas strávený s rodinou a přáteli, temperament, vášeň a zároveň pohoda… To je […]

Rádi byste se během letošní silvestrovské noci blýskli? Flitrové šaty se třpytkami můžete klidně nechat ve skříni. Galbani si pro vás na konci roku připravilo hned několik novinek, díky kterým jako hostitelé rozhodně zazáříte.

Italové Vánoce milují a není se čemu divit. Je to čas setkávání s rodinou a přáteli v doprovodu vybraného jídla a pití.